Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Homeopathie

Van Hippocrates de vader van de geneeskunde, die leefde op het eiland “Kos” in de vijfde eeuw voor Chr., is het werk “De natuur is de beste heelmeester”. Hij zei o.a. " Ziekten overvallen ons niet als donder uit de heldere lucht, zij zijn de gevolgen van voortdurend zondigen tegen de natuur". Dus pas wanneer de zonden zich ophopen ontstaan schijnbaar plotseling de ziekten. Over epidemieën, “De natuur gaat haar eigen weg”. Over dieet, “De natuur doet haar werk wel zonder dokters”. Homeo (gelijk of hetzelfde), pathos (lijden) ofwel bestrijdt ziekte met dezelfde ziekte. Maar het was uiteindelijk de Duitse arts Samuel Hahneman (1755-1843) die de wet van de gelijken toepaste,” elke stof die de kracht heeft om schade in het lichaam aan te richten, heeft ook de kracht in zich om te genezen, mits in uiterst kleine verdunningen toegediend”.

Wij praten dan over b.v. sepia c8, d.w.z. één deel sepia( inktvis) opgelost in honderd delen alcohol en deze potentieren (schudden) waarna dit proces nog eens zeven keer herhaald dient te worden. Een retatief goedkoop effectief middel, dierproefvrij en patiêntvriendelijk, vooral voor kleine kinderen en ouderen en zonder bijwerkingen en langdurig slikken.Er kan wel spraken zijn van beginverergeringen. Oosterse geneeswijzen en b.v. de Westers elektroacupunctuur delen veelal de theorieën van de Homeopathie.

Terug naar overzicht

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of heeft u vragen?

Neem contact op

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren