Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Antroposofie

Een begrip uit de leer van de Oostenrijker Rudolf Steíner (1861-1925)

Samengesteld uit de woorden anthropos (mens) en sophia(wijsheid) ofwel “bewust van het mens zijn”,

Het vierdelig mensbeeld:

1. het fysieke lichaam, beeld uit materie,
2. het etherische lichaam, geeft groei en leven aan de materie,
3. het astrale lichaam, vormt de emotie en het gevoel,
4. het “ik”, alleen de mens bezit de kracht als wezen creatief met zijn gaven om te springen en zich te vormen tot dat ene unieke individu.

In de anthroposofische geneeskunde wordt dan ook veel naar de balans van psyche en ziel gekeken.

De mens lijkt op een omgekeerde plant. Daarom worteldelen als medicijn voor het hoofd, de bloem voor stofwisselingsziektes en urologisch gebied. De B.D. (Biologisch-Dynamische) landbouw levert de pure eerlijke dag-en nachtschade producten, zonder chemische toevoegingen. Medische-, gezondheids-en schoonheidsproducten van merken als Wala, Weleda en Dr. R. Hauschka zijn hiervan voorbeelden.

Als filosoof, esotericus en architect had hij een andere kijk op pedagogie en is hij de grondlegger van de Vrije School. Een andere visie van opvoeding, van kind zijn, van scholing. Oorspronkelijk met 7 klassen onderbouw en 6 dagen p/week school. De Klas werd "gesluierd" en voorzien van een houten inrichting, vaak marmoleum op de vloer.

Bouwkundige werken met natuurlijke materialen en natuurlijk licht op de werkplek. Bekende organische architectuur van Ton Alberts & Max van Huut en van Jorn Copijn LandschapsarchitectenTerug naar overzicht

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of heeft u vragen?

Neem contact op

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren